Går du og drømmer om at have en hjemmebiograf, med en kæmpe fladskærm i HD og et lydsystem, der kan blæse dig bagover? En god fladskærm er det vigtigste middel til at få en hårrejsende filmoplevelse, da både lyd og billede spiller en stor rolle for den samlede oplevelse. Selvom du ikke bor stort nok til at have en decideret hjemmebiograf med røde sæder og popcornmaskiner, kan du alligevel gøre meget for at få biografen med hjem i stuen. En ny fladskærm er dog som så meget andet altid en udgift, men læs dette og find en økonomisk løsning, der passer dig.

Sådan vælger du den rigtige fladskærm

Når du vælger din kommende fladskærm, er der en række punkter, du skal være opmærksom på:

  • Billedkvalitet. 4K eller UHD (Ultra HD) har en skærmopløsning, der er fire gange bedre end den traditionelle fladskærm i HD. Vær opmærksom på, at din internetforbindelse skal være på minimum 25 Mbit/s for at følge med.
  • Lyd. Invester lidt ekstra penge i din fladskærm og få en formidabel lyd. Du kan også købe et eksternt lydanlæg for at opnå ekstra lydstyrke og lydkvalitet.
  • Størrelse. Du kan få fladskærme i et væld af forskellige størrelser. En stor størrelse er perfekt til stuen for den ideelle filmoplevelse, mens en mindre model kan være at foretrække til soveværelset.
  • Smart tv, chromecast eller Apple TV. Det er alle navne på streamingenheder, der gør det muligt for dig at streame dine yndlingsserier fra Netflix. Snak med din forhandler om at vælge den enhed, der passer dig bedst. 
  • Buet eller almindelig form. Det er smag og behag, om du foretrækker en buet eller almindelig fladskærm. Den buede fladskærm har et mere unikt design, mens den almindelige er klassisk og tidløs.

Husk at vedligeholde din fladskærm

Du tænker måske ikke så meget over det, men din fladskærm har faktisk brug for en jævnlig vedligeholdelse og rengøring. Når du fjerner smuds, snavs og pletter vil du få en bedre billedkvalitet.

  • Rens din skærm med en fugtig mikrofiberklud. Du kan evt. bruge en skærmrens, men husk aldrig at spraye det direkte på din skærm! Brug derimod din klud og arbejd dig igennem fedtpletterne.
  • Du bør som udgangspunkt kun rengøre din fladskærm, når den er kølet helt ned efter brug.

Efter valget af den helt rigtige fladskærm vil du kunne nyde dine filmaftener i selskab med familien og gode venner.